plaatje kaft 2019 v2

20191218_150722Dit is een initiatief van Ans van Erp en Yvonne van Haren om de kindvriendelijke kerstviering op kerstavond te gebruiken als aanleiding om de Balgoyse kinderen samen te laten knutselen. Dit bevordert de sociale cohesie in het dorp en daardoor ook de leefbaarheid. De knutselwerkgroep wil door op tijd te beginnen en ook de school en het Diosablad te betrekken bij de werving, alle Balgoyse kinderen mee laten doen tijdens een knutselmiddag.

sterkinderen hebben op woensdagmiddag 18 december in het Theehuis van Yvonne van Haren een mooie kerstster versierd en van lichtjes voorzien en alle sterren zijn tijdens de kindvriendelijke kerstviering op kerstavond getoond aan de papa’ en mama’s, opa’s en oma’s en andere Balgoyse mensen.

De kindvriendelijke viering had als titel: “Stralen als sterren”. Hierin werd uitgelegd, dat als we een ander helpen, we voor diegene een stralende ster zijn. Dit verbindt de mensen in een gemeenschap, dus ook in ons dorp. De stralende ster wordt zichtbaar gemaakt door de lichtjes op de versierde ster.

20191218_150823

Het was een drukbezochte knutselmiddag, waarbij mama’s en oma’s van de basisschoolkinderen meehielpen bij het versieren van de sterren. Pastor Ad Blommerde, de voorganger van de kerstvriendelijke kerstviering en Lara van der Zee, pastoraal werker van parochie de Twaalf Apostelen, waren ook aanwezig en zagen hoe enthousiast en fanatiek de kinderen bezig waren met hun knutselwerk.

20191218_150746

In het welkomstwoord van de kindvriendelijke kerstviering werd het thema “stralen als een ster” mooi uitgelegd.
Voor elke tocht is er een ster, een gids, een woord,
een weg, een uitweg, een terugweg als het moet.
Voor elke tocht is er een ster, een vriend, een hand,
een huis, een thuis, een boek, een beeld,
een lied misschien.
Voor elke tocht is er een ster, voor ieder mens,
voor oud en jong die wijs wil heten,
voor iedereen die zoekt naar redding en naar recht.
Voor elke tocht is er een ster, die wijzen brengen zal
waar ’t wonder van het leven in eenvoud wordt getoond,
waar Gods liefdevol geven in kinderogen woont.
Voor elke tocht is er een ster, zoek niet te ver!…

IMG-20191224-WA0026-def

facebook
Reactie van oma op Facebook

De sfeervolle viering in de H. Johannes de Doperkerk was druk bezocht en na afloop mochten de kinderen de mooie sterren mee naar huis nemen. Dit was het derde jaar dat de knutselwerkgroep op deze wijze een thema uitwerkt wat met verbondenheid te maken heeft; het eerste jaar door engelen en herders te maken, het tweede jaar door een kerstgroep te maken. Leuk dat ook de Wijchense media aandacht gaven aan het Balgoyse initiatief en ook de reactie van een oma op Facebook is een compliment voor de initiatiefnemers van deze kerstknutselactiviteit.

WhatsApp Image 2019-12-27 at 15.15.51 (1) WhatsApp Image 2019-12-27 at 15.15.52 (3)WhatsApp Image 2019-12-27 at 15.15.53 (2)

Dit initiatief sluit naadloos aan bij het primaire doel van Stichting BBB, nl de leefbaarheid in Balgoy verbeteren en/of de sociale cohesie en samenwerking versterken door het stimuleren van bewonersparticipatie, eigen kracht en betrokkenheid van inwoners, in dit geval de kinderen. Zonder subsidie zou er niet genoeg geld geweest zijn om bijv. de lichtjes en het hout aan te schaffen, wat echt essentieel was voor het project van dit jaar.

Een gedachte over “Knutselen met kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s