IMG_7258
Rudie van Haren (links) en Richard van den Boogaard in de Balgoyse Herreweg met “de oude toren” op de achtergrond (foto: Corine van Dijk)

“Inburgeren door heggen vlechten” is de kop boven een mooi artikel van Corine van Dijk in de Maas en Waalkanter van week 8, 2018. Balgoy maakt zich op voor de Balgoyse kampioenschappen Maasheggenvlechten (4 maart) en een week later het NK in het Brabantse Oeffelt. Dit weekend oefenen de vlechters nog, het seizoen zit er bijna op. “In de winter werken, in de zomer genieten.”

IMG_7257
(foto: Corine van Dijk)

Rudie van Haren en Richard van den Boogaard zijn niet alleen voorzitter en penningmeester van de stichting Balgoy Beter Bekend, maar ook lid van de werkgroep Maasheggen Balgoy. Ze weten waar ze het over hebben. Een rit door hun ‘durpke an de Moas’ leert dat ze precies weten waar de Maasheggen staan.

De Maasheggen zijn niet alleen kenmerkend voor het landschap, maar ook belangrijk voor flora, fauna én toeristen. De werkgroep Maasheggen Balgoy draagt graag kennis van het oude ambacht over, zeker tijdens de Balgoyse Kampioenschappen. De wedstrijd is voor inwoners zelf, maar natuurlijk mag iedereen komen kijken. En als je laarzen en een snoeischaar meeneemt mag je het ook proberen. Hopelijk dat ook de vele nieuwe inwoners van Balgoy gehoor geven aan deze oproep, zodat deze activiteit mede bij kan dragen aan de doelstelling van de stichting Balgoy Beter Bekend. Nieuwe inwoners en getogen inwoners van het dorp samen brengen. Het heggen vlechten verbindt dan letterlijk en figuurlijk; een uitgelezen kans dus voor inwoners van Balgoy om op 4 maart met meer kwaliteit en sociale samenhang recreëren en werken te beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s