banner kern met pit

We hebben een projectidee ingediend bij “Kern met Pit”. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt of kleine leefgemeenschap binnen een jaar te realiseren! Het kan om allerlei ideeën gaan, maar ons idee is om via informatie op een monument uitleg te geven over het bezoek van koningin Wilhelmina in 1926 aan het overstroomde gebied. In Balgoy lande ze met haar gevolg nabij een hoger gelegen stuk land, zijnde de pastorie en kerk. Het doel is om op die plek door middel van een boot en plaquette dit zichtbaar te maken.

Een monument zal zeker invloed hebben op de woonomgeving en die verbeteren. Het zal ook veel pr voor ons dorp en de gemeente Wijchen geven. Het resultaat zal een opvallend monument met een informatief bord worden, waardoor een van de grootste rampen in de geschiedenis van het Land van Maas en Waal hernieuwde aandacht krijgt. Hoewel de dijkdoorbraak en overstroming wel beschreven wordt in de canon van Gelderland, zijn we een van de weinige dorpen die nog geen watersnoodmonument hebben. Alle inwoners van Balgoij zullen voordeel hebben bij dit project. Ook toeristen en anderen in Gelderland komen weer te weten hoe belangrijk het is om goede dijken te hebben en dat er zeker geld nodig is voor waterbeheer en dus ook voor veilige dijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s